markt van 1001 smaken & de voedselbank – 27 september 2015

Op zondag 27 september aanstaande vindt de jaarlijkse “Markt van 1001 Smaken” van Het Food Center van Amsterdam plaats in de Grote Markthal. Met bijna 100 kramen bemand door ondernemers, afnemers en leveranciers van het Food Center is hier een afspiegeling te vinden van de multiculturele samenleving van Amsterdam op het gebied van eten en drinken. Het is tevens een kijkje achter de schermen van “de buik van Amsterdam” die normaal enkel voor professionals in food toegankelijk is.

1001_logo

Het bezoekersaantallen lag de afgelopen jaren zo rond de 6000 personen. Voor dit jaar verwachten wij, door de uitgebreide aandacht in media en social media, een grotere opkomst dan ooit. Het is goed om met zoveel liefhebbers de passie voor lekker en mooi eten te kunnen delen. Het is echter ook goed om ons te realiseren dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Amsterdam kent helaas een steeds groter wordende groep mensen bij wie het tegen heeft gezeten en die daardoor in situatie zijn beland waarbij eten, laat staan lekker eten, niet zo vanzelfsprekend meer is. Gelukkig voor deze mensen is er met de geweldige inzet van vrijwilligers een Voedselbank in Amsterdam die waar mogelijk voor een basisbehoefte zorgt.

We willen graag met u en de Voedselbank van Amsterdam daar tijdens de “Markt van 1001 Smaken” smaken bij stilstaan en een bijdrage leveren om iets van de nood te ledigen. De samenwerking met de Voedselbank is al groot. Diverse bedrijven stellen met regelmaat producten beschikbaar. Om een evenwichtig pakket levensmiddelen te kunnen aanbieden, moet echter zo nu en dan producten worden bijgekocht. Hiervoor is budget nodig.

Tijdens de “Markt van 1001 Smaken” wordt in samenwerking met de Voedselbank een loterij georganiseerd, waarvan de opbrengst volledig naar de Voedselbank gaat. Dat gebeurt door middel van het samenstellen van een 30-tal gezonde voedselmanden/pakketten die tijdens de “Markt van 1001 Smaken” verloot zullen worden. Als elk bedrijf op het Food Center of betrokkenen bij het Food Center, een bedrag zou kunnen overmaken vanaf € 50,–, maken we een fantastisch gebaar naar Gemeente, Voedselbank en uiteraard de mensen waarvoor de pakketten zijn bedoeld!

Het ligt in de bedoeling om in combinatie met de “Markt van 1001 Smaken” de vanzelfsprekende verbinding te maken tussen het Food Center Amsterdam en De Voedselbank.

Uw donatie kunt u overmaken op rekening NL 03 RABO 0184 1784 60
Ten name van 1001 smaken St. Centrale Groothandelsmarkt
Onder vermelding van: bijdrage Voedselbank